
Terapiasuhde perustuu luottamukselliseen ja turvalliseen yhteistyöhön. Terapeuttina olen rauhallinen, kuunteleva ja tilaa antava. Työskentelytapani on psykodynaaminen ja käytän terapiassa musiikkia usein keskustelun rinnalla tai sijasta asiakkaan tilanteesta riippuen. Terapiatapaamisilla voimme keskustella, kuunnella musiikkia, soittaa, laulaa tai tutustua esimerkiksi kappalelyriikkaan. Musiikkiterapiaa voidaan antaa kuntoutuksena seuraavissa sairauksissa, joissa tarvitaan usein keskustelun lisäksi tai sijasta musiikillista lähestymistapaa:
- psykiatriset toimintahäiriöt, kuten sosiaalinen ahdistuneisuus, masennus, paniikkihäiriöt
- neuropsykiatriset häiriöt, kuten tarkkaavaisuuden ja käyttäytymisen häiriöt, sosiaalisen toiminnan häiriöt, ylivilkkaus
- autismikirjon häiriöt
- mutismi
- kontakti- ja kommunikaatiohäiriöt
Miten musiikkiterapian voi aloittaa?
Musiikkiterapiaan voi aloittaa julkisen terveydenhuollon kautta, lääkärin lähetteellä tai olemalla yhteydessä suoraan terapeuttiin. Terapian aloittaminen Kelan tai HUS:n kuntoutuksena edellyttää lääkärin lähetettä. Kelan terapiaan hakeutumisen vaiheet:

Hoitosopimukset
- HUS lasten ja nuorten toiminnalliset terapiat / musiikkiterapia (yksilöterapia)
- Kelan Vaativa lääkinnällinen kuntoutus / musiikkiterapia alle 65-vuotiaille (yksilöterapia ja aikuisten ryhmäterapia) https://www.kela.fi/vaativa-laakinnalinen-kuntoutus-nain-haet
- Kelan Kuntoutuspsykoterapia / musiikkiterapia 16-25-vuotiaille (yksilöterapia)
Vaativa lääkinnällinen kuntoutus ja HUS:n terapia ovat kuntoutujalle maksuttomia. Kuntoutuspsykoterapiasta kuntoutuja maksaa omavastuuosuuden. Tällä hetkellä voin ottaa vastaan HUS:n tai Kelan asiakkaan.
Sivut päivitetty 2.12.2020.